sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Syksyn tunnelmaa ja Compeed-rakkolaastari Buzzador

Järkytyin eilen, viikon päästä on jo elokuu eikä kesä ole vielä edes päässyt alkuun! :o
Harmittaa ihan koululaisten puolesta, heillä ei kyllä montaa lämmintä päivää ole lomalleen sattunut - ei tosin kellekään muullekaan, mutta ainahan sitä vähän enemmän aurinkoa kesältä toivoisi..


Itsekin olen ollut "kesälomalla" ja ompeluhommien sijaan olenkin puuhannut muuta.

No ajatus lähti kauppareissulla kun kaverille valittelin ulkokalusteiden puutetta.. Kaveri sitten kysäisi, että olenkos ajatellut KUORMALAVOJA! No eihän ne olleet edes käyneet mielessä. Pikaisesti hän puhelimestaan vilautti kuvaa ja siitä se sitten lähti... Jokusen työvaiheen jälkeen syntyi sohvaa, pöytää ja pergolaa.
Vielä pehmusteet puuttuu (kankaat odottavat kyllä jo kopperossani) ja viimeistelyt kunhan pehmusteet yms saadaan värkättyä, mutta aikas ihana siitä tuli!


Sohvassa on kurmalavoja 2 kerroksessa eli yhteensä sohvaan meni 6 kuormalavaa, niiden alla parrut, jotteivät lavat ole ihan suoraan tuossa terassin päällä, Pergola toimii samalla myös sohvan selkänojana.
Pöytä on tehty kuormalavasta ja vanhan pöydän jaloista, mutta sitä todennäköisesti pitää vielä hieman tuunailla ;)

Nyt pitäisi sitten jostain vielä saada aikaa ommella jokunen metri kangasta pehmusteiden päällisiksi sekä tietysti niitä aurinkoisia päiviä, jotta pääsisimme viettämään aikaa tuolla uudella ulkokalustesetillämme ;) 

Tänä kesänä olen laittanut erilaisia hyötykasveja kasvamaan hieman ehkä normaalista poikkeaviin paikkoihin. Mansikat kasvaa meillä kukkapurkeissa, kukkapenkissä ja "itulaatikossa". Aiemmin kerroinkin jo laittaneeni porkkanaa, hernettä, salaattia yms vanhoihin rottinkikoreihin ja niistä ollaankin jo satoa saatu kiitettävästi! Laitoin koreihin multapussit vuoriksi, jottei multa ja vesi valu ihan rakosista kuivuessaan tai kovilla sateilla. Tänä kesänä ei olekaan tarvinnut kastella kuin tomaatteja, jotka ovat myös "itulaatikossa" kasvihuoneessa. Olen huomannut vasta nyt myös kuorikatteen hyödyn. Ihan mahtava keksintö! Ei tarvitse kitkeä eikä kastella lähellekään niin usein ja kukkapenkit, - purkit ja puunympärykset pysyvät siistinnäköisinä kun ei kaikki rikkaruohot pääse rehottamaan.


 No ja jotten nyt ihan pääsisi hehkuttamaan pelkkiä ulkohommia niin kyllä sitä on sisälläkin taasen jotain tullut pyöräytettyä. Itselle tein RaIdAlLiSeT legginssit ja ihan täyspitkänä kun eipä tälle kesälle ole noita lyhyitä vaatteita tarvinnut ylähyllyltä juurikaan kaivella. Raitatrikoot ja joustocollegen tilasin Koot.fi verkkokaupasta, aivan ihanis RRRRaitoija ja muitakin kankaita, kannattaa käydä tutustumassa ;)

Ja sitten sain tilauksen Neliöstä ja tällainen siitä tuli. ALkuperäistä kaavaa muokkailin omien havaintojeni mukaan paremmaksi. Ja ei voi kyllä sanoa kuin, että ihanahan tästäkin tuli!

Materiaalina on 100% puuvillaa. Valkoinen kangas on vakosamettia Myllymuksuilta ja kuviollinen "kukkakangas" ohuehkoa peruspuuvillakangasta, nyt täytyy tunnustaa, jotten muista enää, mistä tämä kangas oli. Mutta vakosametin ansiosta Neliö on todella letkeä ja pehmoinen, mutta silti tukeva ja kestävä käyttää. Tietysti piti tilailla itsellekin asti vakosamettia, jotta saan pyöräytettyä tuollaisen herkun itsellenikin, mutta sekin odottaa vielä syksyä ja aikaa :D


Loppuun vielä täytyy lyhyt suositus kirjoittaa Compeed-rakkolaastareista.
Pääsin Buzzaamaan elikäs testailemaan Compeedin-rakkolaastareita. No tälle kesälle ei juurikaan ole tullut ulkoiltua, eikä käveltyä niin paljon, jotta laastareille olisi tullut käyttöä. Eilen olimme ystäväporukalla ikeassa ostoksilla ja jokusen metrin käveltyäni tunsin ikäväkseni rakon painavan jalassa :/ Muistin kuitenkin ottaneeni ihan vartavasten niitä Compeed-rakkolaastareita laukkuun mukaan (joskus ennenkin olen rakkoja tuollaisilta reissuilta saanut). Laastari jalkaan ja matka jatkui. Ei tarvinnut miettiä kipua, hiertämistä, poltetta tai mitään muutakaan rakkoon liittyvää, sen kun vain talusti eteenpäin! Olin ihan ihmeissäni, miten laastari voi oikeasti auttaa niin paljon!? Laastari tuntuu kuin toiselta iholta, se poisti kivun, hankauksen ja poltteen. Suihkussa se pysyi hyvin paikallaan, kuten myös kengässä. Laastaria ei myöskään edes huomaa jalasta, jollei katso tarkkaan (itse olen kuvitellut, että ne näyttävät rumilta jalassa). Aiemmin olen laittanut tavallisen laastarin ja sehän on hinkannut ja hangannut kun kengän on laitanut takaisin jalkaan ja melkeinpä on parempi olla ilman sitä. Mutta kyllä nyt täytyy sanoa, että taitaapas Compeed-rakkolaastarit jäädä käsilaukkuun pysyvästi. Ne ovat todella näppäriä reissussa pakettinsa ansiosta eivätkä kerää kaikkea töhnää kassin pohjalta kun niissä on erinomaiset suojakuoret! :) Suosittelen todella kokeilemaan!
 #Compeed #Buzzador #rakko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti