torstai 18. kesäkuuta 2015

Ihka oma Neliö! Mini on nyt noin 5,5 kuukautta vanha ja seurailee kovasti ympärillä tapahtuvia asioita. Yksin hän ei millään malttaisi olla, joten minulle tuli palava tarve saada kädet vapaiksi (edes joskus) ja siihen tarkoitukseen on tietysti monenlaisia välineitä.
Minulta löytyy entuudestaan rengasliina, pidempi kudottu liina sekä Ergo Babyn kantoreppu. Rengasliina on tällä hetkellä haastava kun toinen pyrkii siitä koko ajan pois, Ergo on kaikkien nippeleiden ja nappeleiden kanssa "työläs" ja vie kohtuullisen paljon tilaa jos rattaisiinkin ottaa mukaan. Ja liina, noh, sanotaanko niin, etten vielä ole jaksanut paneutua kovin moneen eri sidontaan :D

Sitten eräs tuttunu postasi facebookissa kuvan babystään ja NELIÖSTÄ! J siinä se oli. No pikaisen tutustumisen jälkeen totesin, etten taida osata tehdä sellaista, en koskaan ole nähnyt sellaista, en tiedä niistä MITÄÄN! Ystävämme Youtube kuitenkin valaisi minua asiassa ja sitä se sitten lähti....

Ensin piti löytää tarpeeksi kangasta tuhottavaksi (tämä ei tuottanut jostain kumman syystä kovin suuria ongelmia) ja toisekseen piti tehdä KAAVAT, sellaisesta, jota ei koskaan ole nähnyt livenä...

No selailin muutaman liinan kuvia ja katselin youtubea ja sitten hieman mittailin meidän Ergo Babyä ja eikun mittanauhan kanssa piirtämään!

Ensimmäinen Neliöliinani valmistui siis vahvasta puuvillasta sekä pehmoisesta vohvelikankaasta.
Neliössäni on peppupussissa laskokset, jotta lapsi istuu sinne mukavammin. Olkahihnat ja vyötärö on topattu kevyesti. Paneeli on aavistuksen tiimalasin muotoinen ja sen yläosassa on myös kevyt toppaus antamassa hieman tukea. Olkahihnat lähtee kevyessä kulmassa, eikä suoraan ylöspäin, kaventuen olalta päähän.
Tein Neliöön myös hupun, jotta tarvittaessa saan pään tuettua matkalaiselta tämän nukahdettua.

Voisin yrittää tänne jossain vaiheessa kaavaa laittaa tai kertomusta tuon tekemisestä, sillä ainakaan itselleni se ei ollut ihan helpponakki, etenkin kun halusin neliööni hieman "ekstraa".

Seuraavaan neliööni tulee hihnat vakosametista, hieman pehmoisemmat kuin tämä puuvilla ja muutenkin hieman viilaan vielä säätöjä ja kaavaa. Mutta ensimmäiseksi Neliöksi tämä on kyllä mielettömän hieno ja hyvä ja myös muksut ovat tykästyneet tähän. Tosin tuolla Neidille 4v tämä on jo hieman turhan pieni, saisi olla huomattavasti korkeampi paneeli ja leveämpi!

Puolisoni jäi tänään kesälomalle, joten yritän tässä saada "rästihommia" tehtyä. Ystäväni on jo aikaa sitten tuonut laukkunsa tuunattavaksi ja nyt sain viimein aikaiseksi tehdä siihen sen olkahihnan. hihnassa on kaksinkertainen puuvillanauha ja puuvillapitsi päällä. Ohuehko, mutta laukkukaan ei matkalaukun kokoinen ole, joten ajaa varmasti asiansa oikein hyvin :)


Tekaisin Minille myöskin "jämäpaloista" syksyksi jumsuitin, mutta pienen mittavirheen vuoksi siitä tuli turhan nafti ja laitoin sen jo eteenpäin, laitan kuitenkin kuvan siitä ihanuudesta tänne <3 Harmi kun en tehnyt pidempää selkäosaa..

Ja sitten värkkäsin taasen noita röyhelöpyllyhousuja <3 <3 <3
Tarviikso muuta edes sanoa...
Rypytys hoidettu framilonilla ja ompelukoneella suoraan pyllyn kohdalle kiinni.


 Kuvat meni kyllä nyt ihan hassusti, mutta jospa kuitenkin niistä jotain selkoa ottaa :D

Oikein ihanaa juhannusta kaikille lukijoille ja muillekin! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti