maanantai 22. helmikuuta 2016

Pikkeliinan kolmen koon taskuvaipan testausta ja hieman ompeluksiakin

Pikkeliinan kolmen koon taskuvaippa ja
taittoimu
Pikkeliinan kolmen koon taskuvaippa ja taittoimu avonaisena
Varmasti moni vaippailija on pettynyt yhdenkoon, toiselta nimeltään "koko vaippaiän" meneviin vaippoihin niiden pienen kokonsa puolesta tai näin ainakin minä olen pettynyt moneenkin merkkiin...
Esikoisellamme, hoikalla ja sirolla tytöllä, joka oppi kuivaksi 1v 9kk iässä ne olisivat varmasti toimineet koko vaipatusiän, mutten vielä silloin ollut liiemmälti niihin tutustunut.

No kakkosen kanssa sitten tulikin kokeiltua myös näitä "koko vaippaiän" meneviä vaippoja, mutta karu totuus oli kaikissa se, että ne jäivät pieneksi jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Osa eivät edes mahtuneet hieman reilu vuosikkaamme päälle! Jos joku vielä muistaa ongelmani riittävän isoista vaipoista hänelle niin niitä oli aikas hankala löytää :D 

Kaikki koko vaippaiän menevät vaipat lähtivät paluupostilla takaisin ja vain muutamalta firmalta löytyi edes riittävän kokoisia L/XL vaippoja. Mielestäni Juniorimme ei edes ollut mitenkään poikkeuksellisen pyöreä vaan ihan normaalin lapsen näköinen (paino kyllä ollut hieman + käyrällä).

No nyt pääsin Käsityöpuoti Pikkeliinan testiryhmään ja nimenomaan testissä on näitä koko vaippaiän meneviä vaippoja! No arvaatte varmasti, että hieman skeptisin mielin lähdin mukaan, mutta tottahan niille piti mahdollisuus antaa!

Kolmosemme on kahden edelllisen välimaastosta eli ei hoikka, muttei kovin tukevakaan, hitusen kuitenkin + käyrällä kasvaa. Viikko sitten mitattuna 13kk iässä pituutta löytyi n 75cm ja painoa 10,6kg. Ajattelin, että tälle voisi ne minimallin vaipatkin mennä, jotka keskimmäisellä kävi pyörähtämässä.

Pikkeliinan paketti saapui viimeviikon lopulla ja paketin avattuani olin kyllä ihmeissäni! Vaippa on kaikkea muuta kuin pieni ja tämä täysin hyvässä mielessä sanottu. Vertasin sitä meidän Hahtuvahullun L-koon, Tirsokkaan XL-koon, Pilvi L-koon ja Bitti d´lish L-koon vaippaan. Viimeinen näistä luettelemistani vaipoista on naurettavan kokoinen L-koon vaipaksi, itse sanoisin, että se on ihan max M-kokoa, mutta menee ihan viimeisillä säädöillä Minin päälle, joskin on hieman liian matala.

Pikkeliinan kolmenkoon taskuvaippa on isoimmilla säädöillä saman kokoinen kuin muut kotimaiset vertailemani vaipat ja siis todella reilusti isompi kuin Bitti d´lish! Vaikka vaippa on isokokoinen niin säätöjä löytyy korkeudessa kaksi neppaririviä+ täysin auki, haaraosa ei ole liian leveä (vrt Pilvi) sekä säädettävät reisikuminauhat rimppakinttuja varten, jotka monesta vaipasta puuttuu!

Ylärivi Tisrokas XL, Pikkeliina 3koon, Pilvi L
Alarivi Bitti d´lish L ja Hahtuvahullu L

Vaippa on tarrakiinnityksellä ja sekin hieman mietitytti, sillä keskimmäisellä vaipatettavallamme ei pysynyt tarravaipat kahta sekunttia kauempaa päällä :D Hän oli oikein näppärä avaamaan tarrat ja heittämään ylimääräisen painolastin veks...
No vielä Minimme ei ole tarroja availlut, mutta hän osaa kyllä ujuttautua pois mm Hahtuvahullun sivunepillisistä vaipoista ja jos ei tarpeeksi nopeasti laita bodyä kiinni niin takuuvarmasti seuraavan kerran kuin hänet jossain näet niin vaippa on puolessa tangossa jos sitä on ollenkaan päällä.

Vaippa Minin päällä
Tarrojen käytännöllisyys tai epäkäytännöllisyys selviää varmasti tulevaisuudessa, mutta ainakin miehen ensimmäinen kommentti oli, että "onpas helppo laittaa ja ottaa pois!", hän ei ilmeisesti ole kovin tykästynyt noihin nepparivaippoihin...

Paketissa tuli mukana myös vaippaan sopiva Pikkeliinan taittoimu, jossa on nepparit pitämässä paketin kasassa. Imussa on päällinen joustofroteeta ja sitten löytyy 2 kerrosta bambuhamppucollegea eli taiteltuna siinä on 9krst imua ja vaipan sisus on bambujoustofroteeta eli sen kanssa 10 krst.
Olen huomannut, että pojilla märkäpintainen vaippa on parempi kuin kuivapintainen vaippa kun niistä ei tule niin helposti ohivuotoja :)

Vaippa on nyt pyörähtänyt Minin päällä kerran ja ainakin päikkäreillä vaipan + imun imuyky riitti ja kuten aiemmin kirjoitin, sai kiinnitysmetodi kiitosta puolisoltani.

Kokeilin laittaa vaippaa Minille myös keskimmäisillä säädöillä, mutta silloin vaippa on liian matala eli reilu 10kg tapille saa vaipassa olla jo isoimmat säädöt.

Mukana tulleessa viitteellisessä kokotaulukossakin oli pienimmät säädöt 3,5kg-8kg, keskimmäiset säädöt 7kg-10kg ja isoimmilla säädöillä 9kg:sta eteenpäin, reisikuminauhoja saakin sitten säätää haluammalleen kireydelle kuminauha+nappi systeemillä.

Nyt jäämme testailemaan vaippaa ja palaamme asiaan lähitulevaisuudessa ;)

Jottei postaus nyt ihan vain kestoiluun keskittyisi niin olenpas saanut ommeltua jotain vaatettakin (ja paljon muutakin, joista ei kaikista ole edes kuvia).

Tein tällaisen hieman A-linjaisen (oma kaava) tunikan asiakkaalle hänen omien toiveidensa pohjalta. Materiaalina Noshin farkkujoustocollege ja taskuissa Majapuulta raitatrikoo, jonka leikkasin diagonaaliraidaksi, oikeasti tämä on vaakaraita. Jos tästä jotain opimme niin tukikankaan käytön! :D Helpottaa kummasti taskujen kiinnitystä sievästi.
Sain heti perään tehdä samanmoisen harmaanakin kun eräs toinenkin asiakas tähän ihastui. <3

 Toinen tunika, mekko, mikälie, johon kyllä itsekin ihastuin ihan täysin on tehty harmaasta "pystypitsi" trikoosta. Kaava on jälleen oma, mutta jos joku haluaa itselleen tällaisen tekaista niin yläosan kaavan voi piirtää esimerkiksi vanhasta mieluisesta topista (helpoin on leikata osat irti toisistaan) ja lisäämällä reilusti leveyttä heti rinnan alta. Helma on edestä täysin koveran mallinen ja takaa vastaavasti kupera, syvyyttä saa sitten  itse laittaa sen verran kuin haluaa :)

Jottei tämäkään viikko alkaisi liian kevyesti niin Minillä on taasen kuumetta, reilu viikko sitten päättyi 5:s kuuri korvatulehdukseen. Itse asiassa kaikilla kolmella oli korvatulehdus yhtäaikaisesti, kerrankin näin, ettei tarvinnut joka päivä päivystyksessä juosta kipeiden lasten kanssa! Mutta olihan se hieman huvittavaa mennä kolmen kanssa päivystykseen ja lähteä kolmella samalla diagnoosilla sieltä pois! :D

Saapas nähdä ollaanko loppuviikosta kipeänä vaiko ei kun reissuun pitäisi lähteä kummipojan synttäreille ja sama juttu sitten hiihtolomalla kun mökkikin on jo maksettu :/ No jos tähän mennessä olen jotain oppinut näiden kolmen kanssa niin hirveästi ei kannata suunnitella mitään :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti