perjantai 14. marraskuuta 2014

!Tutustumista Stonzeihin, tilkkutöitä ja isäinpäiväkakku!


Viime viikolla postiin saapuivat viimein odottamamme Stonz-töppöset.
Mies ihmeissään katsoi kun laatikkoa avasin, että mitkä ihmeen töppöset ne nuo ovat (ja täytyyhän minunkin tunnustaa, etten niitä ole aiemmin edes livenä nähnyt!)
Saimme siis molemmat ensikertaa tutustua noihin erikoisiin "töppösiin", joilla siis voi korvata ulkokengät!

Itse tietysti näin käsityöihmisenä kiinnitin ensimmäisenä huomion materiaaleihin, jotka vaikuttavat oikein lupaavilta. Töppösten alaosa on sellaista oikein paksua ja "tahmaista" kumikangasta, ei siis mitään kuravaatekangasta vaan ennemminkin sellaista "kuramattoa".
Varsi on paksua ja kulutuksen kestävää kangasta ja sisällä on pehmoinen fleece-vuori. Paketissa tuli mukana myös Linerzit eli Polarfleecestä valmistetut lämpötossut, jotka siis voidaan kovemmilla pakkasilla laittaa tuon "kuoritöppösen" sisälle.

Yläkuvassa näetkin näitä eri osasia erikseen ja yhdessä :)

Meille kotiutuneet töppöset tulivat siis Juniorille, joka on nyt 1v ja 7kk. Kengän koko on n 22-23 ja Stonz töppöset sekä Linerzit ovat L-kokoiset. Kokona tuo L on oikein passeli, M-koko on varmasti pieni/ahdas.

Töppöset pääsivät testiin heti samaisena päivänä ja ensitöikseen mies opetteli niiden pukemista.
Ne eivät ole samanlaiset pukea kuin kengät vaan vaativat hieman opettelua, jotta saa ne parhaiten jalkaan tai siis ne kyllä saa jalkaan hyvin, mutta sitten laittaako ne ulkovaatteen alle vaiko päälle onkin eri juttu.
Kumisen alaosan takia ne eivät sujahda haalarin/ulkovaatteen lahkeesta läpi vaan ne pitää pukea kuten kengät. Mikäli ulkovaatteessa on ahdas lahje on Stonzien pukeminen lahkeen alle melko työlästä, etenkin Linerzien kanssa, mutta toisaalta, mikäli lahje on riittävän kapea niin Stonzithan sujahtavat näppärästi lahkeen päälle.

Koska Stonzeissa on tuollainen kiristysremmi tuossa varren yläosassa niin sinne ei ihan pikkukummasa luntakaan hujahda sisälle, vaikka töppönen olisi ulkovaatteen päälle puettuna. Alemmalla remmillä saa sitten säädettyä töppösestä enemmän kenkämallisen, jolloin se pysyy helpommin jalassa. Nämä kuminauhat helpottavat paljon pukemista - tosin Juniorin mielestä ne ovat muutenkin mielenkintoiset ja hän kulkee välillä pihalla toinen kuminauha toisessa ja toinen toisessa kädessä, näyttää siis siltä kuin hän nostaisi jalkojaan niistä kuminauhoista kuin marionetti-nukke :D

TESTAUSTA

Käyttäjältä Stonzit ovat vaatineet hieman totuttelua kun hän on jo tovin käyttänyt kenkiä. Alkuun Juniori olikin koko ajan nenällään kun ei hoksannut, mitkä hänellä on jalassa, mutta kun jalat tottuivat töppösiin tuli Junioriinkin vauhtia!

Ehdimme hieman testaamaan Stonzeja lumessa ennen kuin se suli pois ja täytyy sanoa, että yllätyin positiivisesti.

Linerzien kanssa jalka pysyi mukavan lämpöisenä, sukat kuivina ja muutenkin ne vaikuttivat oikein kelpo peleliltä pakkasella ja lumella!
Nyt toivotaan kovempia pakkasia ja sitä lunta, jotta saadaan testattua tuota lämpöisyyttä ja toimivuutta paremmin.
Tuonne L-koon Linerzin alle menee ohut sukka sekä ohut villasukkakin eli luulisi niillä tarkenevan kovallakin pakkasella.

Kuvasta, jossa juniorilla on punainen haalari, täytyy sanoa yksi asia.
Stonzit EIVÄT ole kumisaappaat.
Mutta hyvin niilläkin vesi räiskyy ja mikä parasta ne eivät ole niin liukkaat kuin kumisaappaat kun veden alla on jäätä!
Mutta siis vesikelille suosittelen lämpimästi laittamaan kumisaappaat jalkaan.

Meidän testailumme Stonzien kanssa jatkuu ja päivittelen niistä lisää myöhemmin, nyt laitan vielä pari kuvaa "tilkuista"..


Nuukana ihmisenä en ole raskinut laittaa tilkkuja roskiin ja nyt sain niistä aikaiseksi muutaman paidan Juniorille.
Paidat ovat kasattu useammasta kankaasta, mutta aikas hienoja niistä tuli vaikka itse sanonkin!
Kuvissa paidoista puuttuu vielä huolittelut, mutta nyt ne ovat jo kaapissa odottamassa käyttöä, jahka Juniori vielä kasvaa jokusen sentin.

Pyöräytin myös meidän Brion tupliin vaunuverhot/suojan kun nuo edelliset eivät menneet pituuden/leveyden puolesta. Tein tuollaisen puolikkaan, joka tulee siis vain toiselle puolelle.

Ai niin ja tärkeinhän meinasi unohtua elikäs isäinpäivän kakku!
Bongasin Kinuskikissan kuppikakku-ohjeen!

Resepti on äärettömän helppo ja täytyy kertoa sekin, että nelihenkiselle perheelle OLISI riittäny täysin tuo yksinkertainen annos, mutta tein varmuuden vuoksi sen tuplana.

Nämä tehdään siis mikrossa, jäähdytetään hetki ja sitten pistellään jätskin kanssa menemään.
Kerrassaan herkullista!

Tässäpä ohjetta josko jokunen halua sitä itse testata ja, jotta myös itse sen löydän jatkossa ;)

Vinkki: Halutessasi reseptistä munattoman voit korvata kananmunan yhdellä purkilla vauvojen päärynäsosetta.
Taikina:
1 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
75 g voita tai margariinia
1 dl tummaa siirappia
1 muna
½ dl kermaa tai maitoa (tai vastaavaa kaura/soijatuotetta)

Kypsennys:

630 W, 2 min 30 s
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Lisää joukkoon siirappi ja sitten hyvin sekoittaen muna. Lisää jauhoseos muutamassa erässä. Sekoita taikinaan lopuksi kerma/maito.
Kaada taikina kahteen mukiin, tilavuus noin 3 dl (tai kolmeen vähän pienempään). Kannattaa huomioida, että taikina nousee jonkin verran kiehuessaan, mutta laskeutuu sitten takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti