torstai 27. marraskuuta 2014

Kainuun alueelle tulee Kestovaippalainaamo!

Olen jo pidempään miettinyt ja välillä jopa kysellytkin kestovaippalainaamotoiminnasta Kestovaippayhdistykseltä ja nyt Kainuun lainaamosta on viimein tulossa totta!
Alkuun lainaamoon tulee kaikkia kokoja, muta tietysti kysynnän mukaan katsotaan tarvitaanko kaikkia kokoja varastoon vai riittääkö vain tietyt koot.
Koothan vaipoissa menee NB-XL. Eri valmistajilla voi olla suuriakin heittoja vaippojen kokomerkintöjen kanssa, mikä ei kyllä helpota yhtään valintojen tekoa vaippaviidakossa!
Nyt kun Juniorilla on ollut oikeasti hankalaa löytää riitävän isoja ja sopivan mallisia vaippoja niin päätin, että kysäisen josko saisimme sen lainaamon hieman lähemmäksi tuolta isoista kaupungeista.

Jatkossa minulta voi kysellä siis vaippapaketteja lainalle/vuokraan Kainuun alueelta, pääosin toimittelen niitä Sotkamo-Kajaani akselille, mutta kannattaa kysäistä, josko jonnekin muuallekin Kainuun alueella vaipat kulkeutuisivat! Ja opastan ja neuvon tietysti hankalissa paikoissa, tyhmiä kysymyksiä ei ole ja sitä, mitä en itse tiedä niin kysytään sitten joltain viisaammalta :D
Olen itsekin ollut aloittelija jokunen vuosi sitten ja täytyy sanoa, ettei se vaippojen hankinta ollut kyllä missään määrin helppoa alkuun kun ei ollut mitään havaintoa mistään. Oppi on pääosin tullut yrityksen ja erehdyksen kautta!

Laitan tähän linkin tuonne facebook-ryhmään jonne saa kiinnostuneet liittyä, sieltä saa vertaistukea yms.


Kirjoitelen laajemmin tuosta lainaamotoiminnasta kunhan olen ensin itsekin perehtynyt siihen hieman perusteellisemmin ja saanut vaippapaketin kotiin tutustuttavaksi :)
Mutta minulle voi laittaa sähköpostia (sellainenkin tule lainaamolle ihan oma, mutta tuonne kankaanarkea@gmail.com tulee postit kans perille) tai sitten face-ryhmän kautta tavoitella kestovaippa yms asioissa.

Sitten vielä aiheeseen liittyen niin kerronpas tässä samalla, että tutustuin tässä kuluneella viikolla ensikertaa Zorb-kuituun (kankaaseen).
SE on todella imukykyinen ja nopea imumateriaali kestovaippoihin (itse en nyt osaa kyllä nimetä, mihin muuhun sitä käyttäisin). Zorb on siis materiaalina kuin paksuhkoa huopaa, ei siis ollenkaan kangasta. Sitä ei suositella laitetavaksi suoraan ihoa vasten, vaan välissä on hyvä aina olla jokin muu kangas.

Itse pyöräytin tuosta tilaamastani Zorb-kuidusta "muutaman" imun. Ehkä pieni kuosihulluuskin iski, ihan kun joku niitä kuoseja sieltä vaipan taskusta edes näkisi!
Varuilta pesin muut kankaat ja rummutin, jottei ne imut - ensimmäiset tekemäni TIIMAT - olisi ensimmäisen pesun jälkeen ropellilla.. No nyt ne ovat selvinneet ensimmäisestä pesusta ja täytyy sanoa, että hyviä imuja tuli! :) Imupaketti pysyy huomattavasti ohuempana kuin muilla materiaaleilla, itse laitoin Zorbin molemmille tuolille joustofroteen tai toiselle puolelle joustofroteen ja toiselle bambuhamppufleecen. Kaikissa materiaaleissa siis imukykyä riittää!


Sitten jokunen aika sitten lupailin kommentteja myöskin noista tilaamistani kestovaipoista (vaippahulinoilta kestovaippaviikolta). Alla olevasa kuvassa on nyt noita "uusia" vaippoja.
Alimmainen vihertävä on Tirsokkaan XL kokoinen taskuvaippa, sieni ja siilit on L-kokoinen Pilvi AIO ja kaksi ylintä Hahtuvahullun L-koon YÖ AIOja. Aiemmin meillä ei ole ollut mitän näistä vaipoista/vaippamerkeistä.

Tirsokkaan sivuneppitasku on oikein toimiva peli, mutta meidän ukkelille ei sinä ole ihan paras istuvuus, kokonsa puolesta se on samaa kokoluokkaa kuin nuo muut L-koon vaipat tässä kuvassa eli melkoisen pieni XL-kooksi.

Pilvi vaipan olen ostanut käytettynä ja nyt niitä on pesinyt meille jo useampiakin. Kyseessä siis All In One vaippa eli imut ja kaikki on samassa paketissa. Päiväkäytössä hyvä ja imuja saa lisättyä halutessaan taskuun. Etenkin pidemmälle vaipanvaihtovälille/yöksi saa laittaa tilanteesta riipuen hieman/reilusti HIDASTA imua (Bambujoustofrotee tms), Pilven läppäimu+kiinteä imu on mikrokuitua eli siis nopeasti imevää, muttei pidä niin hirvittävän hyvin kosteutta vaipassa jos sitä on paljon. Mutta tarravaipaksi ja vieläpä etukiinnitteiseksi on kyllä todella hyvän mallinen meidän ukkelille!

Ylimmät ovatkin sitten omia lemppareitani!
Hahtuvahullu yllätti erittäin positiivisesti noiden yövaippojen kanssa. Tietysti noissa on kaikki mahdolliset ja mahdottomat lisäimut, joita niihin vaan sai valkattua, sisällä bambuhamppufleece ja babmujf. Kiinteää imua taitaa olla 3krst ja sitten mukana tuli kaksi läppää, jotka saa neppareilla irti ja kiinni, joka nopeuttaa kuivumista huomattavasti, etenkin kun ne lätkäisee kuivausrumpuun, Pul-kankaita en ole sinne uskaltanut survoa.
Otin kokeeksi molempia malleja Helmi ja Loisto mallit siis kyseessä ja koko L.
Molemmat kyllä toimivat erinomaisesti tuolla pullukkareitisellä Juniorilla ja istuvat kuin mittojen mukaan tehdyt!
Yöksi laitan vielä lisäksi ohuen lisäimun tuonne taskuun ja vaika siitä jo kohtalaisen kokoinen paketti tuleekin niin se on silti paljon ohuempi ja istuvampi kuin sisävaippa+kuori viritykset. Kerran on tällainen vaippa falskannut yöllä ja se oli ensimmäinen yö, jolloin en ollut laittanut lisäimua matkaan.
Nyt olenkin sitten hamstrannut noita Hahtuvahullun taskuja tuolta kirppispalstoilta ja niissäkin istuvuus on loistava:)
Mitoitus on reilua verrattuna lähes kaikkiin muihin vaipoihin.Yövaippakokeiluna on myös Bummiksen Super Whisper Wrap sekä Bummis Polar, joka on fleecestä tehty kuori. SWWn koko on L ja Polarin XL, mutta suurta kokoeroa noissa ei varsinaisesti ole. Itse olen tykästynyt näissä malliltaan enemmän tuohon Polariin, jossa on vuotosuojat ja näin ollen vaippa ei niin herkästi falskaa haaruksista, mutta ollaan me saatu tuolla SWWlläkin onnistuneita öitä. Alkuun kyllä meinasi usko jo loppua kun parina yönä pissat oli jossain muualla kuin vaipassa, mutta sinnikkään harjoittelun avulla ollaan nyt saatu tuollainenkin setti pitäväksi. SWWn sisälle ei mene kovin leveähaarainen sisävaippa, vaan se täytyy olla muotoonommeltu ilman röyhelöitä! Meidän sisävaipat ovat sitten vielä niin korkeitakin, että kuori ei oikein tahdo ylettää kunnolla navan luota sisävaipan päälle, jolloin vaippa falskaa herkästi sieltäkin :/ Polar istuu huomattavasti paremmin useammanlaisen sisävaipan päälle ja se on notkeampi kuin SWW.

Ja siis näitä kuoriahan lähdin sillä kokeilemaan kun vaikuttaisi siltä, ettei meidän Juniorille passaa villahousut ollenkaan tai sitten siellä pitäisi olla vuorit tms niin ehkä on helpompi vain hankkia kuoria kuin ruveta villahousuja vuorittamaan :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti