tiistai 10. maaliskuuta 2015

Ensikosketuksia ompelun ihanuuteen

Neiti on kovasti ollut apunani tuolla ompeluhommissa, joskin välillä hieman ei toivotulla tavalla. Tuollainen vajaa 4v ja sakset on melko lyömätön yhdistelmä, etenkin kun lisätään siihen metreittäin kangasta. Kankaissa on pieniä, keskikokoisia ja isoja REIKIÄ! ja luonnollisesti KESKELLÄ kangasta eikä nätisti reunassa.

No pohdin aikani, miten ratkaisisin tämän ongelman ku en kuitenkaan halua kieltää "ompelua" Neidiltä. Otin sitten ja tilasin Ikean SY ompelukoneen neidille. Katselin lasten mallejakin, mutta hinnat on lähes samaa luokkaa ja, mikäli kärpänen puraisee kunnolla niin niissä loppuu nopeasti into kun ei löydykään riittävästi ompeleita yms toimintoja. Käytettykin kävi mielessä, mutten ihan asioikseni viitsi lähteä sellaista metsästämään kun tällä kylällä ei koneita myydä niin olisin joutunut tekemään pitkän matkan lähimpään liikkeeseen.

Ensikokemukset Ikean sy ompelukoneesta on ihan positiiviset. Jälki on melko siistiä verrattuna esim vanhaan Eva koneeseeni. Ompeleita on monipuolisesti ja tärkeimmät säädöt löytyy. Ensin annoin Neidin ommella vain paperia, mutta se ei innostanut juurikaan. Annoin sitten luvan ommella tilkkujani PINKILLÄ langalla ja jopas syntyi vaikka millaista ommelta! Neiti on ihan innoissaan koneestaan ja oppii nopeasti huomioitavat jutut esim paininjalan ja peruuttamisen. Kone on helppo käyttöinen, melko kova ääninen, mutta niin varmasti kaikki edullisemmat koneet ovat. Ompelujälki on ainakin testaamissamme ompeleissa hyvä, mutta pidemmässä testissähän tuo selviää paremmin onko kone todella hintansa (79€) värtti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti